• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Έρπης
Επιχείλιος έρπης: Συμπτώματα και αντιμετώπιση


Ο επιχείλιος έρπης ή όπως συνηθέστερα καλείται «έρπης στο στόμα»εμφανίζεται συνήθως με τη μορφή φυσαλίδων ή μικρών ελκών στα χείλη άλλα μπορεί να εκδηλωθεί και στο εσωτερικό του στόματος ή την περιοχή γύρω από αυτό. Πρόκειται ουσιαστικά για λοίμωξη των χειλιών, του στόματος, ή των ούλων, που προκαλείται από τον ιό του απλού έρπητα τύπου-1 (HSV-1).

Πως μεταδίδεται ο επιχείλιος έρπης;

Ο επιχειλιος έρπης αποτελεί μία πολύ συχνή πάθηση και συνήθως εξαφανίζεται μόνος του εντός 10 ημερών. Μετά την πρώτη, ο ιός αδρανοποιείται, ωστόσο παραμένει στους ιστούς των νεύρων στο πρόσωπο. Κάποιες φορές, ο ιός αργότερα επανενεργοποιείται, προκαλώντας τα χαρακτηριστικά σημάδια στα χείλη.Πως  μπορείτε να κολλήσετε τον ιό:
 • Αν έχετε στενή επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί
 • Αν αγγίξετε κάποια πληγή του έρπητα ή κάτι που έχει έρθει σε επαφή με αυτή, όπως μολυσμένα ξυραφάκια, πετσέτες, πιάτα ή άλλα κοινόχρηστα αντικείμενα


Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα ασυμπώματα του επιχείλιου έρπη μπορεί να είναι ήπια ή σοβαρά και εμφανίζονται συνηθέστερα μέσα σε 1-3 εβδομάδες αφότου έρθετε σε επαφή με τον ιό.Στα συνηθέστερα συμπτώματα ανήκουν:
 • ο κνησμός των χειλιών ή του δέρματος γύρω από το στόμα
 • το αίσθημα καψίματος κοντά στα χείλη ή στην περιοχή του στόματος
 • μούδιασμα κοντά στα χείλη ή στην περιοχή του στόματος

Θεραπεία

Ο επιχείλιος έρπητας στις περιπτώσεις δεν χρειάζεται κάποια ειδική αγωγή, είτε πρόκειται για αρχικό επεισόδιο είτε για επανεμφάνιση, καθώς όπως αναφέραμε υπάρχει αυθόρμητη υποχώρηση της λοίμωξης μετά από κάποιες ημέρες. Δεν υπάρχει θεραπεία που να εξαλείφει τον ιό, ωστόσο υπάρχουν σκευάσματα που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα ή συντομεύουν τη χρονική τους διάρκεια. Συνηθέστερα, χρησιμοποιούνται φάρμακα κατά του ιού για τοπική εφαρμογή, σε μορφή κρέμας ή τζελ, ή για χορήγηση από το στόμα, σε μορφή δισκίου.

Στις Apivita, Solgar Quest Lambets  και Viogenesis μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από διατροφικά συμπληρώματα λυσίνης η οποία έχει εμφανίσει καλά αποτελέσματα στην πρόληψη και θεραπεία των μολύνσεων από τον απλό έρπητα. Υπάρχουν ακόμη πρακτικά επιθέματα (Compeed και Carnation) τοπικής εφαρμογής, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από τα πρώτα σημάδια του έρπητα τα οποία προστατεύούν από τη μόλυνση και βοηθούν στη πρόληψη της διάδοσής  του.