• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Χέρι/ΚαρπόςΠερικάρπιο: Πως βοηθά στα συνηθισμένα προβλήματα του καρπού


Εύκολα μπορούμε να συμπεριλάβουμε το καρπό στις πιο σημαντικές αρθρώσεις για τη προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Τα χέρια και τα δάχτυλά μας, όπως είναι φυσικό, συμμετέχουν σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητές μας, από την εργασία και τον αθλητισμό μέχρι τις δουλείες του σπιτιού και τα χόμπι του ελεύθερου χρόνου μας.

Κατάγματα οστών

Τα κατάγματα στην κερκίδα και στο σκαφοειδές οστό μπορούν να προκαλέσουν έντονο πόνο στον καρπό. Ανάλογα με το είδος του κατάγματος και το σημείο, το κάταγμα ανατάσσεται πρώτα και μετά ακινητοποιείται με έναν νάρθηκα στον βραχίονα. Η αποκατάσταση υποβοηθείται με φυσικοθεραπεία και με τη χρήση νάρθηκα για τον καρπό.

Οστεοαρθρίτιδα του καρπού

Κατάγματα, εξαρθρώσεις στα οστά του καρπού και χρόνια λανθασμένης ή υπερβολικής χρήσης μπορούν να καταστρέψουν τον χόνδρο των αρθρώσεων αυτών και να προκαλέσουν πόνο που δεν μπορεί να εντοπιστεί επακριβώς, προκαλώντας περιστασιακά οίδημα στον καρπό. Σε μερικές περιπτώσεις, η οξεία οστεοαρθρίτιδα του καρπού αντιμετωπίζεται με παυσίπονα και με περικάρπια ή νάρθηκες που περιορίζουν τις ακραίες κινήσεις του. 

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Ο καρπιαίος σωλήνας, που σχηματίζεται από τα οστά του καρπού και έναν εγκάρσιο σύνδεσμο, δέχεται διάφορους εκτείνοντες τένοντες και το μέσο νεύρο, που παρέχει την αίσθηση στα δάχτυλα. Ο πόνος εμφανίζεται στο χέρι όταν αυτός ο σωλήνας στενέψει, μια κατάσταση που μπορεί να είναι αποτέλεσμα αιματωμάτων ή υπερβολικής χρήσης του καρπού. Το πιο σύνηθες σύμπτωμα είναι το επώδυνο μούδιασμα στα δάχτυλα (όπως ένα δυσάρεστο αίσθημα μυρμηγκιάσματος), κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το τίναγμα ή το τρίψιμο του χεριού που πάσχει βοηθάει στην άμεση ανακούφιση, ενώ η μακροπρόθεσμη θεραπεία περιλαμβάνει την ανακούφιση των συμπτωμάτων μέσω της χρήσης νάρθηκα που ακινητοποιεί τον καρπό.

Επικάρπιος, περικάρπιος νάρθηκας, αθλητικό περικάρπιο, νάρθηκας νύχτας ότι και αναζητάτε στην συλλογής της Fufturo, Acu-Life και Hansaplast θα βρείτε τη στήριξη και ανακούφιση που χρειάζεται ο καρπός σας.