• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

ΑγκώναςΑγκώνας

Η άρθρωση του αγκώνα αποτελείται από μια σειρά σύνθετων ανατομικών κατασκευών σε μια σχετικά περιορισμένη ανατομικά περιοχή. Λόγω θέσης αλλά και χρήσης, λοιπόν,  είναι εκτεθειμένη σε κακώσεις, φλεγμονές, τενοντίτιδες, αρθρίτιδες και διάφορες άλλες καταστάσεις, ή ακόμη και κατάγματα, που δεν είναι καθόλου σπάνια, με συνέπειες συνήθως μακροχρόνιες στην αποκατάσταση, επειδή τα οστά που σπάνε είναι ακριβώς στην άρθρωση. Ας δούμε πιο αναλυτικά τα πιο συχνά προβλήματα του αγκώνα.

Επικονδυλίτιδα (Ο αγκώνας του τενίστα)
Από τις πιο συχνές παθήσεις του αγκώνα είναι η επικονδυλίτιδα ή ο «αγκώνας του τένις». Πήρε το όνομά της επειδή εμφανίζεται συχνά σε παίχτες του τένις. Φυσικά, το τένις δεν είναι η μόνη αιτία των προβλημάτων στον αγκώνα: οι καθημερινές δραστηριότητες, όπως η εργασία στον υπολογιστή ή η χειρωνακτική εργασία, επίσης επιβαρύνουν αυτήν την άρθρωση, με την καταπόνηση των μυών του καρπού και των δαχτύλων που βρίσκονται στο σημείο αυτό. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι έντονος, οξύς πόνος, ειδικά στην εξωτερική πλευρά του αγκώνα.

Η θεραπεία συμπεριλαμβάνει ξεκούραση της άρθρωσης και αποφυγή κινήσεων που ενεργοποιούν τον πόνο. Πέρα από την ανακούφιση του πόνου μέσω φαρμακευτικής αγωγής, η στήριξη του αγκώνα με νάρθηκα, καθώς και η φυσικοθεραπεία βοηθούν σημαντικά.

Επικονδυλίτιδα (Ο αγκώνας του γκόλφερ)
Η έσω επικονδυλίτιδα ονομάζεται αλλιώς και golfer elbow καθώς παρατηρείται συχνά στους γκολφερ. Σχετίζεται με τη τενοντίτιδα των μυών που κάμπτουν τον καρπό και το χέρι καθώς αυτοί καταφύονται στον έσω επικόνδυλο του αγκώνα.Ο πόνος μπορεί να εντοπίζεται στο σημείο όπου οι τένοντες προσφύονται στον έξω επικόνδυλο ή και κατά μήκος των μυών στο αντιβράχιο. Ο πόνος εμφανίζεται ή/και επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια ή μετά από βαρειά χειρονακτική εργασία.

Όπως και με τον αγκώνα των τενιστών, η ξεκούραση, τα παυσίπονα και τα στηρίγματα αγκώνα είναι συνήθως οι επιλογές αγωγής.Αθλητικές, ρυθμιζόμενες, ελαστικές, με μαξιλαράκια πίεσης όποια και αν είναι η περιαγκωνίδα που αναζητάτε στις Futuro και Hansaplast μπορείτε να το βρείτε!