• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Υγρά Φακών Επαφής


Πώς να φροντίζετε σωστά τους φακούς επαφής σας;

Αναμφισβήτητα οι φακοί επαφής κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη καθώς μας επιτρέπουν να κινηθούμε χωρίς τα γυαλιά οράσεως που δυσκολεύουν, όμως από την άλλη απαιτούν ειδική και σχολαστική φροντίδα καθώς μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις στα μάτια. Είναι επομένως σημαντικό για την υγιεινή των ματιών μας να γνωρίζουμε το σωστό τρόπο φροντίδας και καθαρισμού των φακών επαφής. 

1. Ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη φιάλη του αποστειρωτικού υγρού φακών επαφής. Να θυμάστε ότι το διάλυμα, από τη στιγμή που ανοιχθεί, πρέπει να χρησιμοποιηθεί το αργότερο μέσα σε 2 μήνες. Μετά το τέλος αυτής της περιόδου, το υγρό χάνει τις ιδιότητές του.

2. Είναι σημαντικό να είστε σχολαστικοί με την τήρηση της υγιεινής κατά το καθαρισμό των φακών. Πριν χειριστείτε τους φακούς, πλένετε πάντα τα χέρια σας καλά με ουδέτερο σαπούνι και στεγνώστε τα προσεκτικά.

3. Ξεπλύνετε τους φακούς με το υδατικό διάλυμα πριν τους φορέσετε: με αυτόν τον τρόπο, θα εξαλείψετε κάθε ίχνος απολυμαντικού υγρού και τα μάτια σας θα κερδίσουν μια αίσθηση φρεσκάδας.

4. Παίρνετε πάντα ένα φακό επαφής τη φορά και τον υγραίνετε καλά με το υδατικό διάλυμα. Αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε αποθέσεις βρωμιάς, βακτηρίων και υπολειμμάτων προϊόντων μακιγιάζ. Τοποθετήστε το φακό στην παλάμη του χεριού σας και τρίψτε ελαφρά το υγρό στο φακό για μερικά δευτερόλεπτα για να βεβαιωθείτε ότι τον καθαρίσατε καλά.

5. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, κατά την αφαίρεση των φακών επαφής, να τους απολυμαίνετε πάντα με το πλήρες διάλυμα πριν τους αποθηκεύσετε στη θήκη.

6. Βεβαιωθείτε ότι βυθίζετε πλήρως τον φακό στο διάλυμα, χρησιμοποιώντας μια θήκη για φακούς. Αυτή είναι η μόνη μέθοδος για την απομάκρυνση όλων των μικροοργανισμών από τους φακούς επαφής.

7. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και για τον δεύτερο φακό

Στις Οpti-free και Bauch & Lomb μπορείτε μια μεγάλη ποικιλία υγρών για τη καθημερινή φροντίδα και υγιεινή των φακών επαφής σας.