• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Οξύμετρα

Τι μετράμε με το οξύμετρο


Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι για την υγεία μας η μέτρηση ορισμένων ζωτικών στοιχείων, όπως οι παλμοί, η θερμοκρασία και η πίεση, που μπορούν να γίνουν εύκολα και απλά ακόμη και στο σπίτι μας. Πόσοι όμως, γνωρίζουν ότι υπάρχει ακόμη ένα στοιχείο που πρέπει να μετριέται όχι μόνο κατά την επίσκεψή μας στο γιατρό, αλλά και στο σπίτι;  Αναφερόμαστε στο κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα. Τα παλμικά οξύμετρα μετρούν με ακρίβεια αυτή την ένδειξη και το καλύτερο είναι ότι κοστίζουν ελάχιστα, έτσι κάθε σπίτι μπορεί να έχει ένα οξύμετρο. Τι είναι όμως το οξύμετρο και γιατί είναι τόσο σημαντική η πληροφορία που μας δίνει;

Τι είναι το παλμικό οξύμετρο;

Τα παλμικά οξύμετρα αποτελούν μια βολική, μη επεμβατική και αναίμακτη μέθοδο μέτρησης του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα καθώς και τη συχνότητα των σφυγμών. Η παλμική οξυμετρία παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την κατάσταση του αναπνευστικού συστήματος ενός ασθενή, τη σωστή του λειτουργία και αν υπάρχει πρόβλημα που απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση.Υπάρχουν διάφοροι τύποι οξυμέτρων με τα πιο γνωστά να είναι τα παλμικά οξύμετρα δακτύλου και καρπού.

Ποιες πληροφορίες μας δίνει το οξύμετρο;

Ένα οξύμετρο με μία μέτρηση η οποία διαρκεί ελάχιστα λεπτά, εμφανίζει στην οθόνη του που πλέον είναι ψηφιακή το ποσοστό του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα. Το ποσοστό αυτό πρέπει να είναι πάνω από 95%, για να είναι όλα φυσιολογικά. Αν βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από 92%, τότε αυτό σημαίνει ότι το αίμα έχει πολύ χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και η επικοινωνία με το γιατρό είναι απαραίτητο να γίνει άμεσα. Σε αυτή την περίπτωση, γίνεται λόγος για υποξία, μια παθολογική κατάσταση, στην οποία το σώμα στερείται της απαραίτητης οξυγόνωσης.

Microlife και Beurer διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα από παλμικά οξύμετρα για τον έλεγχο του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα από το σπίτι, εύκολα και απλά, ακόμα και από μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα!