• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Νεφελοποιητές

Τι είναι ο νεφελοποιητής;


Οι νεφελοποιητές είναι ειδικές ιατρικές συσκευές που μετατρέπουν το φάρμακο υγρής μορφής σε νεφέλωμα  για την ευκολότερη χορήγηση σε ασθενείς κυρίως άσθματος και ΧΑΠ, σε βρέφη, ενήλικες, καθώς και σε όσους πρέπει να ακολουθήσουν εισπνεόμενη αγωγή. Οι νεφελοποιητές μπορούν να μεταφέρουν το φάρμακο στον οργανισμό χωρίς να χαθεί η δραστική ουσία στο στόμα κι έτσι να μην έχει αποτέλεσμα η αγωγή. Μπορεί μάλιστα ένας νεφελοποιητής να μεταφέρει κατευθείαν τα σταγονίδια του φαρμάκου κατευθείαν πάνω στον πνεύμονα για την άμεση αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και την ανακούφιση του ασθενή.

Πως λειτουργεί;

Μέσα στον θάλαμο τοποθετείται το φάρμακο (υγρής μορφής), το οποίο όταν εκ νεφωθεί αποτελείται από πολύ μικρά σωματίδια ικανά να ταξιδέψουν έως τα πολύ λεπτά τριχοειδή αγγεία των πνευμόνων.

Ο νεφελοποιητής χρησιμοποιεί έναν μικρό συμπιεστή για να στείλει τον αέρα στο θάλαμο και έπειτα με το επιστόμιο ή την μάσκα λαμβάνεται από τον ασθενή μαζί με το φάρμακο. Το φάρμακο που αντλείται μέσω του καναλιού φαρμάκου αναμιγνύεται με το συμπιεσμένο αέρα που δημιουργείται από τον συμπιεστή. Ο αναμειγμένος με το φάρμακο συμπιεσμένος αέρας μετατρέπεται σε μικρά σωματίδια και ψεκάζεται μέσω του επιστομίου στον χρήστη.