Quercetin - Κερσετίνη

(3)

Quercetin - Κερσετίνη

Αντιμετωπίστε τις φλεγμονές αυξήστε την απόδοση στις αθλητικές δραστηριότητες


Η κερσετίνη (quercetin, μερικές φορές γράφεται κουερσετίνη)  είναι ένα συστατικό που αφθονεί στα κόκκινα μήλα, τα κόκκινα κρεμμύδια, το μπρόκολο, τα λάχανα, τα μούρα, το πράσινο και μαύρο τσάι. Πιστεύεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που ωφελούν την υγεία.

Quercetin - Κερσετίνη


Βέβαια αυτό που έχει σημασία δεν είναι μόνο πόση ποσότητα κερσετινης περιέχει ένα φρούτο ή λαχανικό αλλά πόσο απορροφά το ανθρώπινο σώμα.
Η καλύτερη διατροφική πηγή κερσετίνης είναι το κρεμμύδι, και κυρίως το κόκκινο, από το οποίο το σώμα απορροφά τρεις φορές περισσότερο τη ποσότητα που μπορεί να απορροφήσει ένα μήλο.

Aνήκει στην οικογένεια των φλαβονοειδών, τα οποία αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες

Οφέλη

H κερσετίνη είναι πολύ αποτελεσματική στη θεραπεία κάθε είδους φλεγμονών περιλαμβανομένης της αρθρίτιδας. Επίσης μπορεί να δρα στη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων διότι μειώνει τη θρόμβωση. Όπως και τα περισσότερα φλαβονοειδή δρα ως αντι­πηκτικό, που δεν αφήνει το αίμα να σχηματίσει θρόμβους. Ως αντιοξειδωτικό  προστατεύει τη χοληστερίνη LDL από την οξείδωση και προλαμβά­νει την ανάπτυξη της αθηρωματικής πλάκας. Οι δύο αυτές επιδράσεις βοηθούν να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η κερσετίνη θεωρείται ότι μπορεί να προστατεύσει από τον ιό της γρίπης ενώ τουλάχιστον τρεις μελέτες έδειξαν ότι αυξάνει την αντοχή κατά την άθληση

Ανακεφαλαιώνοντας, οι ιδιότητες της Κερσετίνης:

  • Προσφέρει αυξημένη αντοχή
  • Παρέχει αντιφλεγμονώδη και αντισταμινική δράση
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό
  • Συμβάλλει στην υγεία της Καρδιάς
  • Είναι κατάλληλη για διαβητικούς ασθενείς