Υαλουρονικό Oξύ

(10)

Υαλουρονικό Oξύ

Τι είναι το υαλουρονικό;


Το υαλουρονικό οξύ, είναι ένα βασικό φυσικό συστατικό που ενυπάρχει στο πιο μεγάλο μέρος του δέρματός μας αλλά και σε άλλους ιστούς του οργανισμού μας. Είναι σημαντικό δομικό συστατικό τόσο για τη διατήρηση ενός νεανικού, ελαστικού, ενυδατωμένου και υγιούς δέρματος όσο και για την προστασία και καλή λειτουργία των αρθρώσεων, των χόνδρων και των μυών μας.

υαλουρονικό

Παράγεται από τους ινοβλάστες και έχει ιδιότητες κολλώδεις και ελαστικές. Είναι μία ιδιαίτερα υδρόφιλη ουσία, κάτι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας καθώς προσφέρει την απαραίτητη υγρασία, ενυδάτωση και λίπανση όπου αυτά χρειάζονται (δέρμα και άλλοι ιστοί ) και βοηθάει στο να προστατευόμαστε αλλά και να επουλώνουμε φθορές.

Που ωφελεί;

Στο δέρμα

Σχεδόν το μισό από το υαλουρονικό οξύ του σώματος βρίσκεται στο κολλαγόνο του δέρματος και είναι λογικό να διαδραματίζει ένα ζωτικό ρόλο σε αυτό. Βοηθά στο να διατηρήσει πάνω από 1000 φορές το βάρος του σε νερό μέσα στα κύτταρα, κάνοντάς το έτσι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα. Η πιο κοινή εφαρμογή του είναι σε θεραπείες αντιγήρανσης, ιδιαίτερα σε δραστηριότητες καλλυντικών όπως η εξάλειψη ατελειών του δέρματος και ρυτίδων.

Στις αρθρώσεις

Η γλυκοζαμίνη ανήκει σε μια ομάδα ουσιών που είναι γνωστές ως γλυκοζαμινογλυκάνες. Οι ενώσεις αυτές βοηθούν στο να χτίσετε πιο ισχυρές, υγιείς και εύκαμπτες αρθρώσεις. Το υαλουρονικό οξύ είναι η πιο ενεργή μορφή των γλυκοζαμινογλυκάνων και λειτουργεί λιπαίνοντας το φλοιό στους ιστούς και σταθεροποιώντας την κατάρρευσή του. Ως αντιοξειδωτικό υποστηρίζει περαιτέρω την υγεία των αρθρώσεων προστατεύοντας τις ελεύθερες ρίζες. 

Στα μάτια

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται στο υαλώδες υγρό στα μάτια και τους δίνει το σχήμα και τα χαρακτηριστικά τους. Αφού το υαλουρονικό οξύ λιπαίνει τους ιστούς των ματιών, είναι ένα μεγάλο όφελος για όσους υποφέρουν από ξηροφθαλμία.