Κολλαγόνο

(0)
Προσωρινά δεν υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα.
Το e-shop μας ανανεώνεται συνεχώς και σύντομα θα έχουμε νέα προϊόντα

Κολλαγόνο

Κολλαγόνο για Νεότητα

Κολλαγόνο: Το ελιξήριο της νεότητας


Στο ανθρώπινο σώμα μετά το νερό το κολλαγόνο είναι στο στοιχείο που υπάρχει σε μεγάλη αφθονία. Σχεδόν τα πάντα στο σώμα μας είναι φτιαγμένα από κολλαγόνο. Μαλλιά, νύχια, δέρμα, ζωτικά όργανα, αρθρώσεις και κλειδώσεις, όλα περιέχουν σημαντικές ποσότητες κολλαγόνου.

Κύριος ρόλος του κολλαγόνου, όπως λέει και το όνομά του (κολλαγόνο: "κόλλα + γόνος"), είναι να διατηρεί τη συνεκτική δομή κυττάρων και ιστών. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό για τη δομή, τη συνοχή, τη λειτουργικότητα, την αναπαραγωγή και την υγεία κάθε κυττάρου. Αποτελεί το 75% του δέρματός μας, έτσι, η απαλή, φρέσκια εμφάνιση του νέου, υγιούς δέρματος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ύπαρξη κολλαγόνου σε υγιή επίπεδα.

Ποιοι είναι οι βασικοί τύποι κολλαγόνου στο σώμα μας
  • Τύπου 1: δέρμα, τένοντες, τοιχώματα αρτηριών, ζωτικά όργανα & κόκαλα
  • Τύπου 2: αρθρώσεις και κλειδώσεις
  • Τύπου 3: συνδετικός ιστός

Τι μειώνει τα επίπεδα του κολλαγόνου στον οργανισμό;

Διάφορες εξωτερικές συνθήκες (έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, κάπνισμα, κακή διατροφή) αλλά και εσωτερικοί παράγοντες (π.χ. εμμηνόπαυση) μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων κολλαγόνου στον οργανισμό. Έρευνες έχουν επίσης αποδείξει ότι το κολλαγόνο μειώνεται και με την πάροδο των ετών. Επιπλέον, μειώνεται και η ποσότητα των δομικών υλικών για τη σύνθεσή του, όπως τα μόρια πρωτεϊνών, που εξασφαλίζουν υγρασία στην ανώτερη στιβάδα της επιδερμίδας.


Το κλειδί για την αντιγήρανση;

Η κύρια αιτία της γήρανσης του δέρματος είναι η καταστροφή των δερματικών κυττάρων, που οφείλεται στη μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Το κολλαγόνο παίζει κεντρικό ρόλο στη δομή, την υγεία και την ανθεκτικότητα του δέρματος. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό, με την πάροδο του χρόνου να ενισχύουμε τα αποθέματά του ή τη φυσική διαδικασία παραγωγής του από τον οργανισμό.


Ο ρόλος του στις αρθρώσεις;
Το κολλαγόνο είναι επίσης απαραίτητο για τη συντήρηση των αρθρώσεων και των οστών. Δουλεύει ως δομικό υλικό συμβάλλοντας στη δύναμη και την ευλυγισία τους. Από την ηλικία των 25 ετών τα επίπεδα κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται, με τις γυναίκες να χάνουν κολλαγόνο με πιο γρήγορο ρυθμό από τους άντρες, κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης και αργότερα της γήρανσης. Η αύξηση των φυσικών επίπεδων κολλαγόνου του σώματος, συντελεί στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των αρθρώσεων.