Ιπποφαές

(9)

Ιπποφαές

Υπερδύναμο φυτό


Το Ιπποφαές είναι ένας μικρός θάμνος που μεγαλώνει σε μεγάλα υψόμετρα στη βορειοδυτική περιοχή των Ιμαλαϊων. Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως φυσική θεραπεία, αλλά και στα Αγιουρβέδικα φάρμακα για την υποστήριξη της καρδιάς, την προστασία από διαβήτη, το έλκος στομάχου και βλάβες της επιδερμίδας.

Το Ιπποφαές είναι πλούσιο σε διάφορες βιταμίνες, μέταλλα και ευεργετικές φυτικές ενώσεις:
  • Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία του σώματος από τη γήρανση και ασθένειες όπως ο καρκίνος και καρδιακές παθήσεις.
  • Οι σπόροι και τα φύλλα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κουερσετίνη, ένα φλαβονοειδές που συνδέεται με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
  • Οι καρποί του φυτού διαθέτουν κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο. Περιέχουν επίσης καλές ποσότητες φυλλικού οξέος, βιοτίνης και βιταμινών Β1, Β2, Β6, Γ και Ε
  • Είναι ένα από τα μόνα φυτικά τρόφιμα που είναι γνωστό ότι παρέχουν και τα τέσσερα ωμέγα λιπαρά οξέα (Ωμέγα-3, Ωμέγα-6, Ωμέγα-7 και Ωμέγα-9).
Ενίσχυσε την υγεία του οργανισμού σου με Συμπληρώματα διατροφής Ιπποφαούς από τις SuperFoods, Lamberts, Power Health, Weleda, Quest κ.α