Ανοσοποιητικό

(424)

Ανοσοποιητικό

Ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού


Μήπως είστε από τους ανθρώπους που αρρωσταίνουν εύκολα, με το που θα κάνει την εμφάνισή της η πρώτη γρίπη του φθινοπώρου; Αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα χρειάζεται ενίσχυση!

βιταμίνες ανοσοποιητικό

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί την άμυνα του οργανισμού μας απέναντι στους παθογόνους εισβολείς. Όταν αυτός ο μηχανισμός δεν λειτουργεί αποτελεσματικά και εισέλθει κάποιος παθογόνος μικροοργανισμός, τότε είναι που αρρωσταίνουμε

Η φύση διαθέτει την απόλυτη δύναμη κατά των μολύνσεων, των ιών, πολλών παθήσεων και λοιμώξεων. Προσφέρει ισχυρή αντιμετώπιση-τόνωση του οργανισμού μέσω των τροφών(φρούτων λαχανικών κλπ) του ανοσοποιητικού συστήματος και του συνόλου του οργανισμού, τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά. 

Με τους σύγχρονους τρόπους ζωής όμως, μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ συχνά δύσκολο να επιτευχθεί, γι αυτό και ο ρόλος τον συμπληρωμάτων διατροφής γίνεται σημαντικός, επιτρέποντας την θωράκιση του οργανισμού απέναντι στις ιώσεις.

Ποιες είναι όμως οι βιταμίνες που βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού;


Βιταμίνη C

Πολύ σημαντική αντιοξειδωτική βιταμίνη, η οποία έχει συσχετισθεί στο μυαλό πολλών με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να μειώσει λίγο τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος.


Βιταμίνη D

Είναι γνωστή ως η βιταμίνη του ήλιου και τα τελευταία χρόνια έχει μελετηθεί και επιβεβαιωθεί η δράση της σε αμέτρητες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού! Σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα με διάφορους τρόπους: συμμετέχει στην καταπολέμηση της φλεγμονής μέσω της αλληλεπίδρασής της με τα μακροφάγα και άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού και συμβάλλει στην ενεργοποίηση των Τ-κυττάρων που καταστέλλουν τον εισβολέα.

βιταμίνες για το ανοσοποιητικό

Βιταμίνη Ε

Ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη, η οποία προστατεύει τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες και της οποίας η έλλειψη έχει συσχετισθεί με ευπάθεια σε ορισμένες λοιμώξεις.

Βιταμίνη Α

Το βήτα καροτένιο είναι η πρόδρομη μορφή της βιταμίνης Α. Είναι υδατοδιαλυτό, ακίνδυνο και ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του οργανισμού.


Δύο χρήσιμα συστατικά 

Συνένζυμο Q10

Το συνένζυμο Q10 είναι αντιοξειδωτικό διατροφικό στοιχείο, το οποίο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, μας δίνει ενέργεια και ενισχύει τη δράση του ανοσοποιητικού, καθώς οι ιστοί και τα κύτταρα του εμπλέκονται στην άμυνα του οργανισμού μας χρειάζονται την επάρκεια αυτού του συνενζύμου για να λειτουργήσουν αποδοτικά.

Εχινάκεια

Η Εχινάκεια είναι ευρέως διαδεδομένη  λόγω της βελτίωσης των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και των λοιμώξεων. Η echinacea έχει μελετηθεί κυρίως για την ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση της.