B1 - Θειαμίνη

Βρέθηκαν 1 προϊόντα
  • Ήδη στο καλάθι
    Life Extension Benfotiamine With Thiamine 100mg (120caps) - Μπενφοθειαμίνη, Αντιοξειδωτική Δράση  Χοληστερίνη - Καρδιαγγειακή Λειτουργία
    Διαθέσιμο
    Τιμή: 38,28 €

Ακόμα περισσότερες επιλογές για σένα

  • Ήδη στο καλάθι
    Life Extension Benfotiamine With Thiamine 100mg (120caps) - Μπενφοθειαμίνη, Αντιοξειδωτική Δράση Life Extension Χοληστερίνη - Καρδιαγγειακή Λειτουργία
    Διαθέσιμο
    Τιμή: 38,28 €

B1 - Θειαμίνη

Βιταμίνη Β1 για ενέργεια

Η θειαμίνη (θειαμίνη), ή βιταμίνη Β1, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που βρίσκεται φυσικά σε ορισμένα τρόφιμα, προστίθεται σε τρόφιμα και πωλείται ως συμπλήρωμα. Η θειαμίνη παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη και λειτουργία διαφόρων κυττάρων. Μόνο μικρές ποσότητες αποθηκεύονται στο συκώτι, επομένως απαιτείται καθημερινή πρόσληψη τροφών πλούσιων σε θειαμίνη.

Επειδή η θειαμίνη εμπλέκεται σε πολλές βασικές λειτουργίες των κυττάρων και στη διάσπαση των θρεπτικών συστατικών για ενέργεια, μια ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα στον εγκέφαλο και την καρδιά που απαιτούν συνεχή παροχή ενέργειας.

Η ανεπάρκεια θειαμίνης μπορεί να οδηγήσει σε μη φυσιολογικές κινητικές λειτουργίες στην καρδιά. Η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια κατάσταση που εμποδίζει την καρδιά να αντλεί σωστά αίμα στο υπόλοιπο σώμα. Το ποσοστό ανεπάρκειας θειαμίνης σε άτομα με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια κυμαίνεται από 21%-98%. Εμφανίζεται ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους, σε αυτούς με φτωχή διατροφική πρόσληψη ή με χρήση υψηλών δόσεων διουρητικών.

Η θειαμίνη καταστρέφεται με το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία ή με μεγάλους χρόνους μαγειρέματος. Εκπλένεται επίσης στο νερό και θα χαθεί σε οποιοδήποτε νερό μαγειρέματος ή μούλιασμα που πετιέται έξω. Μπορεί επίσης να αφαιρεθεί κατά την επεξεργασία τροφίμων, όπως με ραφιναρισμένο λευκό ψωμί και ρύζι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η θειαμίνη εμπλουτίζεται ή προστίθεται ξανά σε πολλά ψωμιά, δημητριακά και δημητριακά που έχουν υποστεί επεξεργασία.
Ορισμένα τρόφιμα και ποτά όπως το τσάι, τα οστρακοειδή, τα μύδια και τα ωμά ψάρια περιέχουν θειαμινάσες ή ένζυμα που απενεργοποιούν τη θειαμίνη, αλλά η ανάπτυξη ανεπάρκειας θειαμίνης λόγω της κατανάλωσης αυτών των τροφών είναι εξαιρετικά σπάνια.

Εξερευνήστε τις διαθέσιμες επιλογές σας, στο Pharmnet.gr!