Ριβόζη

(0)
Προσωρινά δεν υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα.
Το e-shop μας ανανεώνεται συνεχώς και σύντομα θα έχουμε νέα προϊόντα

Ριβόζη

D-ριβόζη: Ενεργοποιήστε τους μυς σας


Αν σας ενδιαφέρει να βελτιώσετε τις δυνατότητες της αθλητικής σας απόδοσης, ιδίως όσον αφορά τη δυνατότητα να ανάκαμψης από επίπονες προπονήσεις ή αναζητάτε αυξημένα επίπεδα ενέργειας, τότε ίσως θα πρέπει να γνωρίσετε τις ιδιότητες και τα οφέλη μιας «διαφορετικής ζάχαρης» της ριβόζης.
Ριβόζη: Τι είναι;


Ριβόζη Δομή

H D-ριβόζη, που ονομάζεται επίσης «ριβόζη,» είναι μια μορφή ζάχαρης που περιέχει πέντε άτομα άνθρακα και αποτελεί μέρος των μορίων του RNA και του DNA. Παίζει ρόλο στη σύνθεση του ΑΤΡ (τρισφωσφορική αδενοσίνη, η ATP είναι το πρωταρχικό μόριο διαχείρισης ενέργειας του σώματος και βοηθάει στην μετατροπή των θρεπτικών συστατικών σε ενέργεια. 

Δράση

Λόγω αυτής της ιδιότητας, η ριβόζη θεωρείται ότι δίνει περισσότερη ενέργεια και αντοχή στο σώμα. Η ριβόζη είναι χρήσιμη σε άτομα που γυμνάζονται εντατικά αυξάνοντας τη σύνθεση του ΑΤΡ στους μυς 


Πως λαμβάνουμε τη ριβόζη από τις τροφές;

Ο οργανισμός παράγει μέσω των κυττάρων D-ριβόζη από γλυκόζη, ένα σάκχαρο που περιέχει έξι άτομα άνθρακα, που κατασκευάζουν τα φυτά με την μέθοδο της φωτοσύνθεσης. Παίρνουμε τη γλυκόζη, επίσης γνωστή ως το «σάκχαρο του αίματος,» από τα φρούτα, τα μούρα, τα λαχανικά, και το μέλι.
Σε ανεπάρκεια γλυκόζης όπως σε πείνα, νηστεία, ή εξαιρετικά απαιτητική άσκηση, το συκώτι ακόμη και τα νεφρά μπορούν επίσης να συνθέσουν γλυκόζη από άλλες ενώσεις για να δώσουν μία πηγή D-ριβόζης, όμως αυτό απαιτεί ιδιαίτερη κατανάλωση ενέργειας. Η D-ριβόζη διατίθεται και ως διαιτητικό συμπλήρωμα, που παράγεται με ζύμωση του σιροπιού καλαμποκιού. Λαμβάνεται ακόμη και από το RNA τροφίμων όπως η μαγιά μπύρας.


Οφέλη συμληρωμάτων D-ribose

Μελέτες που έχουν γίνει σε αθλητές και σε άτομα που έχουν υποστεί «τραυματισμό» του καρδιακού μυός, έδειξαν ότι έπειτα από τη λήψη D-Ριβόζης, υπήρχε γρήγορη επαναφορά των επιπέδων ΑΤΡ των κυττάρων στα φυσιολογικά.
Συνοπτικά, η D-ribose μπορεί να επιταχύνει την διαδικασία ανάκτησης ενέργειας και να αυξήσει τα αποθέματα ενέργειας όταν αυτό χρειάζεται, τόσο στη καρδιά όσο και σε άλλους μυς. 
  • Συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό
  • Ενισχύει την λειτουργία του καρδιακού μυ
  • Τονώνει το μυϊκό σύστημα του οργανισμού
Αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα για αθλητές και αθλούμενους που επιθυμούν να τονώσουν την ενεργειακή τους απόδοση ή για άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια κόπωση


Ριβόζη παρενέργειες

Δεν έχουν αναφερθεί επιβλαβείς παρενέργειες της ριβόζης. Οι άνθρωποι που κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες (περισσότερο από 10 γραμμάρια ημερησίως) έχουν αναφέρει διάρροια, γαστρεντερική αναστάτωση, ναυτία και κεφαλαλγία.

Life Extension, Now Sport και Solgar σας προσφέρουν τα ποιοτικότερα συμπληρώματα ριβόζης για να βελτιώσετε τις δυνατότητες της αθλητικής σας απόδοσης