Μπάρες Υποκατάστασης Γεύματος

(0)
Προσωρινά δεν υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα.
Το e-shop μας ανανεώνεται συνεχώς και σύντομα θα έχουμε νέα προϊόντα

Μπάρες Υποκατάστασης Γεύματος

Υποκατάστατα γεύματος: Γιατί λειτουργούν;

Πολύ συχνά οι υγιεινές διατροφικές επιλογές που όλοι θα ήθελαν να κάνουν, δεν είναι διαθέσιμες, ενώ τα πρόχειρα γεύματα σίγουρα δεν αποτελούν λύση. Τα υποκατάστατα γεύματος λύνουν τα χέρια όλων εκείνων που η έντονη καθημερινότητα δεν επιτρέπει την προετοιμασία ενός ισορροπημένου φαγητού.

υποκατάστατα γεύματος

Τα υποκατάστατα γεύματος βρίσκονται σε μορφή σκόνης, μπάρας ή υγρή και καλύπτουν απολύτως τις προϋποθέσεις για ένα ιδανικό γεύμα με τον πλέον πρακτικό τρόπο. Είναι χωρισμένα σε έτοιμες μερίδες και συνήθως περιέχουν 200 με 300 θερμίδες, ενώ αποτελούνται από πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ώστε να μεγιστοποιούν το αίσθημα του κορεσμού. Αντικαθιστούν 1 με 2 ημερήσια γεύματα, με σκοπό να μειώσουν τις θερμίδες του προσλαμβάνει το άτομο μέσα στην ημέρα. Τα υποκατάστατα γεύματος έχουν δεχθεί αρκετές κριτικές, η αλήθεια όμως είναι ότι παρουσιάζουν αρκετά πλεονεκτήματα και μπορούν υπό προϋποθέσεις να οδηγήσουν στον επιθυμητό στόχο.

Πλεονεκτήματα 

Η αντικατάσταση γεύματος προσφέρει αρκετά οφέλη:

Παρέχεται  μια ποσότητα τροφής συγκεκριμένων θερμίδων, καθορισμένη και μεριδοποιημένη ήδη από τους παρασκευαστές της. Έτσι, δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε στη ζύγιση τροφίμων αποφεύγοντας έτσι τα λάθη ως προς τον καθορισμό του μεγέθους της μερίδας.

Είναι εύκολη η μεταφορά του εκτός σπιτιού, μειώνοντας τον χρόνο που μπορεί να απαιτείται πολλές φορές για την προετοιμασία ενός κανονικού γεύματος. Αποφεύγουμε με τον τρόπο αυτό να επιλέγουμε λιγότερο υγιεινές επιλογές τροφίμων ή θερμιδικά πυκνά τρόφιμα, μιας και τα υποκατάστατα που θα καταναλώσουν είναι συγκεκριμένα, με καθορισμένη θερμιδική και θρεπτική περιεκτικότητα.

Τα υποκατάστατα γεύματος για τον έλεγχο του βάρους συμβάλλουν στη διαδικασία του κορεσμού, αποτρέποντας έτσι την αναζήτηση συμπληρωματικής τροφής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων μέσα στην ημέρα.

Καλύτερη μέτρηση και καταγραφή των ημερήσιων θερμίδων που καταναλώνονται μέσα στην ημέρα