Πρωτεϊνούχα Υποκατάστατα Γεύματος

(19)

Πρωτεϊνούχα Υποκατάστατα Γεύματος

Βάλτε πρόγραμμα στη διατροφή σας!Οι τρόποι για να χάσετε τα περιττά κιλά πριν βγείτε στην παραλία το καλοκαίρι είναι πολλοί. Δεν ταιριάζουν όμως όλα τα προγράμματα σε κάθε τύπο ανθρώπου. Εάν ανήκετε σε εκείνους που χάνουν εύκολα το μέτρο στο φαγητό ή εάν δεν έχετε το χρόνο να μαγειρέψετε προσεγμένα γεύματα, τότε τα υποκατάστατα γεύματος είναι η λύση που αναζητάτε.

υποκατάστατα γεύματος

Τι είναι τα υποκατάστατα γεύματος;

Πρόκειται για γεύματα μικρά σε μέγεθος, αλλά πλούσια σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι πως περιέχουν μόλις 200 ή 300 θερμίδες, σε αντίθεση με ένα κυρίως πλήρες γεύμα που περιέχει τουλάχιστον 600 θερμίδες. Συνήθως διαλύονται σε γάλα ή νερό ενώ είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να σας χορταίνουν περισσότερο και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Περιέχουν θα λέγαμε όλα τα θρεπτικά συστατικά της διατροφής στην ιδανικότερη αναλογία και με «μετρημένες» θερμίδες. 

Γιατί λειτουργούν;


Το «μυστικό» των υποκατάστατων γεύματος είναι πολύ απλό και βρίσκεται στη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων. Όταν το σώμα λάβει λιγότερη ενέργεια μέσω της διατροφής, προκειμένου να συντηρηθεί στρέφεται στις αποθήκες του. Οι τελευταίες δεν είναι τίποτα άλλο από τα επιπλέον κιλά που έχουν αποθηκευθεί στο σώμα. Γλυτώνοντας θερμίδες σε κάθε γεύμα, τα υποκατάστατα γεύματος δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για διατήρηση ή απώλεια βάρους.

Τα επιστημονικά δεδομένα έχουν δείξει πως σε σύγκριση με τα παραδοσιακά προγράμματα διατροφής, τα υποκατάστατα γεύματος:
  • Αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού μετά από ένα γεύμα
  • Αυξάνουν την ικανοποίηση που προσφέρει το γεύμα
  • Συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο της μερίδας
  • Επιτρέπουν τη σαφή αντίληψη του προσλαμβανόμενου αριθμού θερμίδων
  • Παρουσιάζουν μεγάλη ευκολία στη χρήση
Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν τον πολύ σημαντικό ρόλο τους στην αποτελεσματική απώλεια βάρους στην αρχή μία δίαιτας αλλά και στη μετέπειτα συντήρηση των χαμένων κιλών.