• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Superfoods - Σάκχαρο

Πρόληψη, άσκηση, καλή διατροφή και... κανέλα


Περισσότεροι από 300 εκατ. άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο πάσχουν σήμερα από κάποια μορφή σακχαρώδη διαβήτη, ενώ κάθε χρόνο το ποσοστό των ατόμων που παρουσιάζουν διαβήτη αυξάνεται.

Εκτός από την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι δυνατό να βοηθήσουν τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη στη ρύθμιση της νόσου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και ένα μπαχαρικό το οποίο ωφελεί την υγεία μας και μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό σύμμαχο στη μάχη κατά του διαβήτη: Η κανέλα!

superfods σάκχαρο

Τα τελευταία χρόνια, η κανέλα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε σχέση με τη συμπληρωματική χρήση της στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

Έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι η κανέλα μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό της γλυκόζης, ο οποίος ρυθμίζει καλύτερα το «ζάχαρο» στο αίμα, ενώ έχει ιδιότητες που μιμούνται τη δράση της ινσουλίνης και μελετάται το δραστικό συστατικό της για χρήση αντικατάστασης της ινσουλίνης.

Την ίδια ώρα, όμως, βοηθά σημαντικά στη μείωση της κακής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, ενώ τα ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά της εμποδίζουν την οξείδωση της χοληστερόλης, συμβάλλοντας στη διατήρηση υγιών αρτηριών και τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.