• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Διεγερτικά - Θερμογεννετικά
Τι είναι η Θερμογένεση;

Η θερμογένεση είναι μια μεταβολική διαδικασία του οργανισμού. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το σώμα καίει θερμίδες για να παράγει θερμότητα. Εκτός όμως από θερμίδες, με τη διαδικασία της θερμογένησης προκαλείται και καύση του λίπους. 

Ποιοι παράγοντες προκαλούν θερμογένεση;

Άσκηση

Όταν ασκούμαστε, οι μύες συστέλλονται για να παράγουν ενέργεια και καίνε επιπλέον θερμίδες. Όσο περισσότερο αθλούμαστε, τόσο περισσότερη ενέργεια μετατρέπεται σε θερμότητα. Πρόκειται για μια διαδικασία που είναι γνωστή ως θερμογόνος διαδικασία. Επομένως, μέσω της κίνησης και της θερμότητας όσο περισσότερες θερμίδες καίτε, τόσο περισσότερο βάρος χάνετε.

Διατροφή

Η θερμογένεση της τροφής είναι η ενέργεια που καταναλώνει ο οργανισμός μας για την πέψη και την απορρόφηση των τροφών που καταναλώνουμε. Η μεταβολική αυτή διαδικασία καλύπτει περίπου το 10-15% των ημερήσιων ενεργειακών δαπανών του οργανισμού. Η σύσταση μιας υγιούς διατροφής περιέχει τροφές που αυξάνουν τον μεταβολισμό, γιατί απαιτούνται περισσότερες καύσεις από τον οργανισμό για να γίνει η πέψη και η απορρόφηση τους. Ως προς την θερμογένεση λόγω τροφής, μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να εξασφαλίσει έναν ενεργό και αποτελεσματικό μεταβολισμό.


Περιβαλλοντικοί παράγοντες
 
Όταν η θερμοκρασία του σώματος αρχίσει να πέφτει, για παράδειγμα λόγω των ψυχρών περιβαλλοντικών θερμοκρασιών, ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου αναλαμβάνει δράση. Στέλνει σήμα στους μύες, οι οποίοι συστέλλονται για να παράγουν θερμότητα. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως θερμογένεση με ρίγος και συντελεί στην αύξηση της θερμότητας που το σώμα χρειάζεται για να ζεσταθεί. Άρα, λοιπόν, το κρύο κλίμα μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του μεταβολισμού σου μέσω της θερμογένεσης.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε φόρμουλες των γνωστότερων εταιριών συμπληρωμάτων (Solgar, My elements, Now Sports, κ.α) ειδικά σχεδιασμένες να ενισχύουν τον μεταβολισμό και να αυξάνουν τις καύσεις.